Nemzetközi stewardok a Nagygyűlés szolgálatában

Az Európai Egyházak Konferenciája 14. Nagygyűlésén közreműködő 30 steward a szervezetben képviselt nemzetek sokszínűségét jeleníti meg.

Alina Stepanova (28) Grúziából származik és az örmény egyház tagja. Oroszul, örményül és angolul beszél és kíváncsian várja a CEC nagygyűlést, ahol a delegáltak segítségére lehet.

„Az évek során a CEC azon dolgozott, hogy baràti viszonyt alakítson ki az egyházak között és békét hozzon az embereknek. A nagygyűlés jó lehetőség a nyílt beszélgetésre, az egyes koncepciók megvitatására és utak keresésére, amelyeket követve elérhetjük az igazságosságot és a Krisztusban való egységet.”

„A Nagygyűlésen való közreműködés esélyt kínál arra, hogy jobban megértsem az ökumenét és ezt az ismeretet továbbadhassam újságírói munkám során honfitársaimnak.”

A dániai Janni Persson számára a Nagygyűlés azt a lehetőséget rejti magában, hogy hasznosíthatja eddigi tapasztalatait, amelyekre Beirut-ban tett szert, mint az ökumenikus mozgalom cserediákja. Janni 24 éves és a dániai evangélikus egyház tagja. Ökumenikus tanulmányai jelentősen befolyásolták érdeklődését a vallásközi párbeszéd iránt.

„Remélem, meg tudom figyelni és tanulni, hogyan dolgoznak az egyházak és azok küldöttei ökumenikus környezetben és hogyan érnek el közös pontokat a vitákban. Érdekes lesz figyelni a vita körülményeit.”

„A nagygyűlésen való részvétel nagyban hozzá fog járulni teologiai tanulmányaimhoz és bővíthetem tudásomat az ökumenéről.”

A 18 éves Fábián Julcsi a Magyarországi Református Egyház tagja. Számára a nagygyűlés elsősorban angol tudásának tökéletesítése szempontjából lesz hasznos, valamint megtapasztalhatja, milyen egy nemzetközi ökumenikus környezetben dolgozni.

 

„Egyházi iskolába járok, és a nagygyűlésen való részvételemmel még többet fogok tanulni a nemzetközi vallási környezetről.”

What do the stewards do?What do the stewards do?

The Stewards programme is a special volunteers´ programme for persons from 18 – 30 years of age, aiming at giving ecumenical formation to young people, as well as providing logistical assistance to major ecumenical events. 

Read more about the stewards' tasks!

Janni Persson, Denmark.
Julcsi Fabian, Hungary.