A magyarországi egyházak előkészületei

A magyarországi ökumené legrégibb és legjelentősebb szervezete az 1943-ban alakult Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT). A szervezet 11 – protestáns és ortodox – tagegyházat számlál és további 22 egyházzal, illetve hazai és nemzetközi egyházi szervezettel áll hivatalos kapcsolatban.

Nagy megtiszteltetés a MEÖT-nek, hogy vendégül láthatja az Európai Egyházak Konferenciája (Conference of European Churches, CEC) 14. Nagygyűlését. A szervezés oroszlánrészét végző Helyi Szervezőbizottság és a helyi koordinátor 2012 februárja óta dolgozik azon, hogy összefogja és irányítsa a nagygyűlés előkészületeivel kapcsolatos teendőket.

A magyarországi egyházak vállalták, hogy biztosítják a delegáltak szállodák és a helyszín közötti utaztatását, valamint adnak egy fogadást. Ezen kívül önkéntes csapatot szerveznek, akik támogatják a nagygyűlés zökkenőmentes lebonyolítását. 

A Helyi Szervezőbizottság kéthavonta találkozik. A Bizottság és a MEÖT főtitkár kiváló kapcsolatainak köszönhetően a nagygyűlést támogatja Magyarország Kormánya és Budapest főpolgármestere is.

Bármilyen, a magyarországi egyházak készülődéséhez és a Nagygyűléshez kapcsolódó kérdésben kérjük, forduljanak a Nagygyűlés helyi koordinátorához, Somosfalvi Orsolyához az alábbi elérhetőségeken:

cec.meot@gmail.com
+36-30/653-8511.

RAM ColosseumRAM Colosseum